Nieuws

Hay Hesen en Theo Geenen winnaars Ons Plezier Open 2016!

Geplaatst door Jan Saris (jan) op Jun 15 2016
Nieuws >>

 

 

Op 11 en 12  juni  vond op de beugelbaan aan de Hagelkruisweg voor de twaalfde maal het ‘Ons Plezier Open’ plaats. In twee klassen werd gestreden om de felbegeerde “Thei van Heldenwisseltrofee”.  Met in totaal 20 deelnemers, 8 in de A-Klasse en 12 in de B-Klasse, was het toernooi wat minder bezet dan voorgaande edities. Toch was het een gezellig en goed geslaagd toernooi.

 

Zowel in de A-Klasse, beugelaars uitkomend in de Hoofd- en Eerste Klasse van de Nederlandse Beugelbond, als ook in de B-Klasse, beugelaars uitkomend in de Tweede Klasse of lager  van de Nederlandse Beugelbond, waren de wedstrijden vaak spannend tot het einde. De spelers waren meestal aan elkaar gewaagd en dat was niet alleen fijn voor de beugelaars zelf maar ook voor de toeschouwers. Gezien het aantal deelnemers kon de eerste ronde voor beide klassen in poules afgewerkt worden wat wel prettig was voor de deelnemers. Ze spelen dan immers minimaal twee wedstrijden. Omdat de B-Klasse meer deelnemers had werd hier een tussenronde gespeeld via het knock-out systeem om uiteindelijk in de A- en B-Klasse twee beugelaars over te houden welke onderling gingen strijden voor de overwinning.

 

De finale in de B-Klasse ging tussen Theo Geenen (Loosbroek) en Bert van der Wiel (Olland). Aan dit Brabants onderonsje gingen twee mooie halve finales vooraf, waarbij Theo aan het einde te sterk bleek voor ons lid Piet Tacken en onze “youngster” Vincent Geertjens met het kleinst mogelijke verschil zijn meerdere moest erkennen in Bert.  In de finale lieten de beide Brabanders zien dat zij terecht in de finale stonden. Met soms spectaculair gespeelde ballen wist Bert de zeer degelijk en foutloos spelende Theo tot halfweg de partij bij te blijven. Echter  hij werd door Theo dusdanig onder druk gezet dat hij zijn moeilijkere posities niet meer kon repareren. Uiteindelijk leverde dit een eindstand op van 30-20 voor Theo. In deze finale liet Theo zien waarom hij de terechte winnaar van de Ons Plezier Open 2016 is geworden.

 

Een finale moest nu nog gespeeld worden en wel tussen twee beugelaars, die in de competities van de Nederlandse Beugelbond hebben laten zien dat zij hun mannetje wel staan, te weten Jurre Verhagen (Olland) en Hay Hesen (Hegelsom). Al in het begin van de partij wist Hay twee punten voorsprong te nemen doordat de bollen van Jurre bij het opbeugelen tegen elkaar kwamen te liggen. Daarna liet Jurre zien over hoeveel kracht (in combinatie met een goede techniek) hij beschikt door enkele ballen verrassend naar de goot te spelen. Echter doordat hij op geen van deze geslagen ballen met zijn bal voor de ring kon komen en Hay de ballen weer zuiver door de ring wist te spelen behield Hay zijn twee punten voorsprong. Jurre kreeg van Hay geen kansen om zijn achterstand ongedaan te maken. Sterker nog; aan het slot van de partij wist Hay goed te profiteren van de mogelijkheden van de baan. Tot tweemaal toe wist hij een bal van Jurre dusdanig weg te zetten dat het hem twee punten opleverde. De wedstrijd was gespeeld . De tot het einde zeer geconcentreerd beugelende Hegelsommer trok met 30-24 aan het langste eind. De pas 19-jarige Jurre, die een glansrijke toekomst in de beugelsport tegemoet gaat, werd nu nog op ervaring verslagen door Hay, die volkomen verdiend als winnaar uit de strijd kwam.

Namens de organiserende vereniging Ons Plezier willen wij Theo en Hay van harte feliciteren met hun kampioenschap.

 

Einduitslag A-Klasse:   1e     Hay Hesen (Onder Plezier Hegelsom)

                                 2e     Jurre Verhagen (De Lustige Spelers Olland)

 

Einduitslag B-Klasse    1e     Theo Geenen (D’n Beugel Loosbroek)

                                 2e     Bert van der Wiel (De Lustige Spelers Olland)

 

Laatst vernieuwd: Jun 15 2016 om 21:06

Terug